Grafomán hajlamaim eddigi megnyilvánulásai:

  • Keserű pirula
  • Ölelj át
  • Magyar orvos Ikeaországban

2011. június 9., csütörtök

A vér nem válik vízzé de a szittya magyar orvos is lehet még svéd

Egy ideje már agyaltam azon hogyan tudnám a gyerekeim meg a magam békebeli jövőjét nemzetközi jogi szempontból biztosítani. A svéd nácikkal még mindig nem vagyok megbékélve akikkel nem az a fő baj hogy nácik, hanem hogy nagyon ostobán nácik. Kitalálták például hogy ha akar, jöjjön ide a külföldi munkaerő például az egészségügybe, de állampolgárságot ne adjunk nekik és adott idő után menjenek haza. Mondjuk max öt év után. Megkérdeztem volna a megyei főnácit (akit mellesleg a rendőrség rajtakapott, hogy alkohol és nyugtató hatású gyógyszer által befolyásolt állapotban vezet) hogy ezt mégis hogy gondolta, ki akarna akkor idejönni, ha nem látják szívesen, akkor valszeg oda megy a külföldi nép ahhol többet fizetnek és ürölnek neki, akkor meg mehet a főnáci ágytálazni meg egyezkedni a beteggel hogy nem, az élettársa féltestvére nem pisil a virágágyásába, nem is akarja magát megmérgezni mert nem tesz mérget a kútba, tessék inkább rendesen szedni a gyógyszert. Ja hogy erre vagy gusztusa nincs vagy esze.....hát ezért ment főnácinak ahhoz nem kell se gusztus, se ész.
No, de a lényeg a lényeg, hogy amennyire nem akarok innen kipaterolódni és amennyire jól jönne a totálisan szabad munkavállalás a nem EU-tag viszont északi uniós Norvégiában, ugyanannyira nem szeretnék se az Orbán se senki szoci alattvalója lenni. És ha netalántán vegzálna az APEH akkor egyből nagyobb visszhangja lenne ha úgy jönne ki a lépés meg az újságcikk, hogy tisztes svéd polgárokat terrorizál a szovjetorosz munkamódszereket tökélyre fejlesztő magyar adóhivatal. Mert őket még a svéd náciknál is jobban utálom.
No akkor adott a feladat, svédnek kell lenni, legalábbis papíron, a barnaszószos húsgombóc ha a fene fenét eszik se lesz a kedvenc kajám ahogy a tekintetem se homályosul el ha akvavitet látok, főleg azért mert nincs az az isten hogy én azt megigyam.
Így ismét kontakt a bevándorlási hiivatallal, kérelem kitölt, pénz befizet. Cselesek nagyon, mert ki lehet tölteni elektronikusan is, de az nem elég, ki kell nyomtatni és beküldeni papíron is. Nem derül ki miért, de így kérik. Oké, így csináljuk. Útlevelek eredetiben bekerülnek a kérelem mellé és utaznak a hivatalba. Az elbírálási idő akár 18 hónap is lehet a honlap szerint. Kezdem magam lélekben készíteni arra hogy akkor egy ideig nem megyünk nyaralni. Egyszer ugyan ki lehet kérni az útlevelet de csak egyszer.
Cuccok utaznak a hivatalba május elején ahogy letelt a kötelező öt év. A többi feltétel is csont nélkül teljesül némileg megmosolyogtat amikor alá van húzva a kérelemnél hogy el kell tudnia tartania magát a kérelmezőnek, már csak azért is mert kiről húzzák le a sok pízt ha nem a burzsuj külföldi orvosról? Szakadjanak meg, havonta jó 15000 koronát húznak ki a zsebembűl adó címszóval. Jómagam jóval több adót fizetek be mint a korombeli svéd állampolgárok .....úgyhogy erről ennyit.
Egy hónap telik el és még semmi visszajelzés, annyi se hogy odaértek a cuccok.
Már éppen fontolgatom, hogy írok nekik, nem telefonélok mert az elég lelombozó hogy hetvennyolcadik vagyok a telefonsorban és kábé másfél óra múlva sorra kerülnék addig legyek szíves tartsam a vonalat. Jó vicc.....mire is megy az adóm??????
De mire odajutnék hogy írok nekik, jön a postai értesítő az ajánlott küldeményről. Gyorsan végiggondolom, éppenséggel hordozókendő is lehet elvégre hordozási kapuzárási pánik esete áll fenn és elképesztő sebességgel cserélődik az állomány. De ez valszeg mégse kendő lesz mert mindannyiuknak jött valami, kendőőrült meg egyedül én vagyok a familiba.
A postán vár a bevándorlási hivatalos boríték. BAsszus.....tuti valami bajuk van, tuti hiánypótolni kell valamit- kezdik a diszfunkcionális gondolataim aztán kiderül hogy mégsem, május vége óta örülhet a király mert bekerültem a nagy nyilvántartásba mint svéd állampógár. Meg én is örülök mert ha majd nagyon ráérek elmegyek eegy náci választási összejövetelre és megkérdezem a főnácit hogy mégis hogy gondoljuk ezt az idegenkérédést " mi svédek " főleg én :))) Teszem ezt majd a bűbáj akcentusommal amiről mindenki azt véli tudni, hogy finn de mégse teljesen olyan így aztán abban maradnak hogy nem tudják és irulnak-pirulnak ha meg merik kérdezni. Viszont a főnácit remélhetőleg felbosszantja a pimaszság és akkor már megérte, hátha lerakódik még egy kis mész az agyi ereire, okosabb már úccse lesz, nem számít neki. No meg akkor az Amnesty Internationalt is riadóztathatom ha rámszáll az apeh. Azért inkább ne legyen erre szükség.
No meg így megvettem a jegyemet hogy eltartanak időskoromban, na nem mintha akarnám de jó ha van B terv.
Ja és mehetek Afganisztánba a svéd haderővel mint katonaorvos. (de nem megyek mert nem akarok)
Úgyhogy most így állunk, megkaptuk a papírost, amit egyébként itthon a színes nyomtatóval is meg tudtam volna csinálni. Pecsételni nem szoktak, innen az ügyintézési kalamajka mert a magyar hatóság képtelen elhinni hogy a svéd hatóság nem pecsétel, kiad egy papírt, aztán szevasz örülj neki hogy megvan a papírod. Nem kevés szívás volt annak idején amikor Noémi születésénél pecsétes anyakönyvi igazolást akartak. Hát honnan a búbánatból adjak nekik????? Ezek azt se tudják mi az a pecsét. Ezen a papíron sincs semmi csak három sor meg egy aláírás az ügyintézőtől. Hát, ha így megy akkor így megy.
Állampolgárságot amúgy egyszerűbb volt szerezni mint svéd személyigazolványt megújítani (ez is röhej mert öt éve svéd személyit kaptam mint letelepedett EU-állampógár, ki érti ezt, én biztos nem) mert ahhoz személyesen kellett kétszer megjelenni, egyszer igényelni, egyszer átvenni.....ja és nem itt, hanem a 60 kilométerre lévő főirodában. Ezt itten meg beküldtem, fel se hívtak, semmi csak hozzámvágták a pecsétlen papírt aztán örüjjneki.
No hát ennyit a nácikról, a bürokráciáról meg a négy új svédről. Megyek iszom egy tequilát na nem a svéd királyra elvére azért olyan nagy haverok nem lettünk, hanem az egyhónapos ügyintézésre. Lehet mégis jó helyre megy az a zseton? Najó, részben igen. Üsse kő, még egy évig dolgozok nektek aztán utána tárgyalunk, meglássuk mivel álltok elő tisztelt honfitársaim. :))))
(hádegázsihogyvóttezazokkalamohácsiakkalmegyünkmalmőbemenekűttnek.....)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése