Grafomán hajlamaim eddigi megnyilvánulásai:

  • Keserű pirula
  • Ölelj át
  • Magyar orvos Ikeaországban

2011. június 16., csütörtök

Marstrand

Itt vagyok fejtágításon. Kicsi sziget a szárazföldtől 200 m-re, közút nem vezet át a szigetre, csak komppal lehet átkelni. Az erőd fontos szerepet játszott az évszázados svéd-dán meccsek alatt amíg végül meg nem egyeztek és ki nem találták hogy legyen belőle börtön. A leghíresebb rab egy Lasse-Maja nevű koma volt aki női ruhába öltözve, magát Majűnak nevezve elszegődött úri házakhoz, finomakat főzöttt majd pár hét után jól kirabolta őket. A szigeten rüla van a komp elnevezve és egy vendéglő is viseli a nevét.
A fejtágítás amúgy nem is rossz, az ADHD leírójának nyári vityillójában tengetjük a napjainkat. A sziget lakott része nem túl nagy, egyik végétől a másikig kb 5 perc gyalog. A nem lakott részen sok-sok sétaúút van, körbe lehet menni a szigeten.
Nyugatról a dán szomszédok figyeltek és arra vetemedtek hogy átkelve a tengeren zargassák ezeket a böcsületes népeket itten. Ezért aztán megépítették az erődöt. Még így is elcsépelték egymást pár évig míg végleg svéd korona alá került Marstrand.
Lehet sétálni, sopingolni, enni, csak pénzzel bírja az ember mert a kaja jó 2x annyi mint a szárazföldön. Ja meg a parkolás a szárazföldön, az már a pofátlanság kategóriába tartozik, amennyit lenyúlnak, főleg hogy a parkolóórán jóval kedvezőbb órsdíj van feltüntetve mint amennyivel az óra valóban számol.....azért ilyet nem kéne....
holnap megyek haza, minden kikapcsolódás ellenére azért jó lesz.
Képek itt:
https://picasaweb.google.com/Andrea.Buki/Marstrand#

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése