Grafomán hajlamaim eddigi megnyilvánulásai:

  • Keserű pirula
  • Ölelj át
  • Magyar orvos Ikeaországban

2010. április 18., vasárnap

söndagsmys

Van itt egy fogalom: fredagsmys- frédagszműsz. Fredag-péntek, mys- na ez az egyik a sok-sok lefordíthatatlan svéd szó közül, kb annyi mint kellemes, meghitt, pl amikor a kutya odajön simit kunyizni és az orrával bökdös, vagy amikor kint fújnak a gonosz hideg szelek, bent pedig égnek a gyertyák, ropog a tűz a kandallóban és a lábaknak jó melegük van a gyapjúzokniban, de az is amikor csak egyszerűen jót eszik az ember vagy éppen összebújik azzal akit szeret.
A fredagsmís tehát amikor a heti munkában megfáradt dolgozó péntek este kitölti magának a borocskát-viszkit (mindegy csak üssön) letelepedik a kanapéra, bekapcsolja a tévét, és miközben nézi a svéd táncdalfesztivált, lecsurgatja a torkán az etilalkoholt, és felfal két kiló sós mogyorót, csipszet meg hasonló haszontalan kaját.
Én meg ma söndags(vasárnap)mysöztem. Miből állt ez? Hétkor felébredtem, nem ellenkeztem amikor Levente felajánlotta, hogy megpisilteti kint (a hideg szélben) a kutyát, megetettem a legifjabb családtagot, kidobtam, ami a hólyagomat nyomta, majd kicseréltem a Lionel Ritchie cédét mert már hetek óta az ébreszt reggelente. Most hogy egyedül, illetve Amirával vagyok itt a szobában, hallgatok egy kis nyál zenét. Legyen Fiesta, most van rá esélyem hogy még énekelhetek is, Noémi sose hagy énekelni, mindig rám szól, hogy fogdbeszádanya....
De most kitolok veled, kislányom, amíg te a másik szobában punnyadsz én énekelek, ha nem is hangosan, de csak úgy magamnak.
Cédé előkeres, bekapcsol, anya ágyba visszamászik, Amira oldalra fordít, átölel. Babaszag-tejszagban-finom bababőrben elmerülés, zenehallgatás, Mexikóba-utazás ottmaradás elhatározás. Egy idő után rájövök, hogy a legjobb a műszázásban az itt és most jelleg, és igyekszem semmire nem gondolni csak egyszerűen létezni a babaszag-tejszag-finom bababőr nyomul az arcomhoz érzésben. Király.
A műszázást megzavarja:
1.a gyomrom korgása, tanulság: legközelebb enni kell valami minimálisat
2.nem sok idő elteltével a cédélejátszó kikapcsol, mert a programozás szerint egy órával a bekapcsolás után leáll, ez önmagában nem baj, csak a távirányító van tőlem 2.5 méternyire. A Jedi-erőm pedig korlátozott, mondhatni minimális, így nem tudom kizárólag a karom kinyújtásával magamhoz szólítani, pedig nagyon szeretném
3.Amira pelenkájából géppuskaropogás hallatszik
Mit lehet ilyenkor tenni? Gyomorkorgás....felejtős. Gatyába beszagol, ez nem kaki, akkor nagy baj nincs. Távirányító, na ez már gonosz, mert ki kell mászni az ágyból és odavenni magamhoz. De újra lehet indítani az egészet. Kiesek ugyan az itt és most tejszag-babaszagból, de gyorsan visszakerülök alfába és nagyon-nagyon jólesik még egy ideig ott leledeni.
A műszázásnak a szomszéd szobából áthallatszó ”szürkemacibekakilt” ”makkapakkabekakilt” ”barnamacibekakilt” vet véget, valamint hogy feltűnik Noémi az összes állatával és részt akar venni az idillben. Ez ellen nem lenne semmi kifogásom, ha nem éktelenkedne a jobb derekától aa jobb sarkáig egy nagy pisifolt a pizsamáján. Sikerül meggyőznöm hogy vegyen fel tiszta ruhát és ekkor már csak a ”Mémimegpusziljakisbabát” kell kivárnom és mehetünk is öltözködni.
Mire végzünk, Amira is felébred és ezennel végérvényesen ugrott a további mys-lehetőség mert garantáltan enni akar, Noémi szintén így már végetér a söndagsmys, mert este mikor lefekszem kb öt másodpercig se fog tartani mire elalszom. No de majd a jövé héten!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése