Grafomán hajlamaim eddigi megnyilvánulásai:

  • Keserű pirula
  • Ölelj át
  • Magyar orvos Ikeaországban

2009. november 8., vasárnap

Mielőtt Noémi elalszik...

Noémi ejtette a Tinky Winkyt, Dipsyt, Lalát és Poot a Teletubbiesból és már igazán Makkapakka és Upsy Daisy se hozza lázba az Álmok kertjéből. Most Shrek, Fiona és Szamár a menő. Az ogre állandóra beköltözött a tévébe, olyannyira, hogy már kezdem kívülről tudni az összes részt. Minden este vacsi közben-után nézni kell egy kicsit, miközben az ölemben ül és nevet ahogy a sárkány megpuszilja Shrek fenekét és énekel, amikor a fabábuk üdvözlik a Dulocba érkező ogrét és Szamarat és vadul táncol amikor a filmben is táncolnak.
Este altatáskor szintén a ”Dulocban Dulocban Dulocban az élet szép” dalocskát dudorássza Mémike, de nem hangosan, inkább csak saját magának. Megissza a tejét és az ember már azt hinné alszik, mikor egyszercsak felül az ágyban és így szól:
-Fiona!
-Fiona alszik, kicsim- mondja Levente, aki ott van vele míg el nem alszik.
Mire Noémi:
-Shrek!
-Shrek is alszik. Sőt, Szamár is alszik.
Noémi nevet egy sort, hogy az apja kitalálta, ki lett volna a következő akit megkérdez.
Visszafekszik és elmondja, hogy Fiona alszik, Shrek alszik, Szamár alszik, Mémi alszik, Apa alszik, Anya alszik, Mazsi alszik és utána csöndben marad.
Az ember megint abba a tévhitbe ringatná magát, hogy alszik.... hiszen már nem pöncörgeti a maci kezét sem, fekszik mozdulatlanul és halkan szuszog.
Egyszercsak felül és így szól:
-Sárkány!
Nélküle nem volt teljes a leltár. Levente biztosítja Noémit, hogy a Sárkány is alszik. A kislányfejben pedig összeáll a kép, hogy a fő mesefigurák mind alszanak, így ő is átevezhet Álomországba. Vajon ki lesz a következő akit megkérdez, a miniatűr Farquad nagyúr, vagy a Szőke herceg?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése