Grafomán hajlamaim eddigi megnyilvánulásai:

 • Keserű pirula
 • Ölelj át
 • Magyar orvos Ikeaországban

2011. január 27., csütörtök

A munka öröme

Miért jó dolgozni? Hát mert ilyeneket hall az ember:


(Emberünk vagy 2 méter magas, kopaszodó, hosszú, mellig érő szakállal, kicsit rendezettebb lenne azt hinné az ember hogy minimum maga Gandalf-mester. Mindenesetre elég prófétai a kinézete.)

-Hogy telt az elmúlt év?
-Jól jól, minden a szokásos, ma elhoztam magammal az értesítőt is (egy kinyomtatott meghívólevl az orvossal való találkozásra) és itt áll rajta hogy ez egy füstmentes kórház, és arra gondoltam hogy akkor nem gyújthatok rá, de a cigimet azért elhozom mert hazafele azért rá fogok gyújtani de lehet hogy a cigi akkoris büdős ha nem ég és akkor átszivárog a ruhámon a füst és akkor ez ugyanaz a hatás mint amikor egyes nők túl sok parfümot fújnak magukra. Járt már stockhomban a nk áruház parfümoszályán? Ott van egy eladó meg egy igazgató akik az új államegyháznak a papjai. Mert ma egyre többen lesznek vallásosak, vannak ám ilyen leányiskolák is, az egyház leányiskolái, aztán nem tudom tudja-e, de az nem más mint igazi prostiképző, a jánykák a bugyogójukat parfümözik. Na csak hogy tudja ha arrafele vinne az útja.....
-Térjünk vissza arra, amiről tavaly beszéltünk.....azt mesélte hogy a periódusos rendszert tanulmányozza....
-Igenigen, a periódusos rendszer.....ez nagyon érdekes, a periódusos rendszer bizonyos elemei összeköttetésben vannak a világ összes tévéjével és számítógépével és ezáltal irányítani tudják aazokat. Ezen kívül a nagy atomerőművek is a periódusos rendszerhez vannak csatlakoztatva többek között csernobilban is ezért történt a baleset mert az ott dolgozók ki akarték vonni magukat a törvények alól meg akarták változtatni az ő rendszámukat, de nem sikerült, mert a periódusos rendszerből nem lehet kilépni. Isten ezt így találta ki és ez így van jól.
-Ön hívó?
-Igen, most éppen mormon vagyok
-Miért éppen mormon?
-Mert a szomszédom méheket tart és mivel a méhek átjárnak az én kertembe nekem is mormonnak kell lennem. A méhek meg nem bírják magukat egy és ugyanazon nőhöz tartani egy egész életen keresztül ezért az lett a büntetésük hogy mormonok lettek. Ők, meg azok az emberek akik szintén nem tudják egy nőhöz tartani magukat esész életükben fogják megalapítani az új világegyházat, a mormon egyházat. Ezt onnan tudom, hogy eljárok a könyvátrba ott idegennyelvú újságok, a herald tribune-t szoktam olvasgatni. Azt nem tudom tudja-e hogy a vitaminok valóságos mérgek a négereknek....mert hogy a nevében is bennevan hogy a vitamin a fehér (vit) emberneek való....és ezert kell a mormonoknak sok vitamint enniük mert ők fehérek, legalábbis most amíg Észak-Amerikában élnek. Van ám egy csoport mexikói ember akiknek van egy vezetőjük és ők is mormonok akartak lenni de nem engedték be őket az Államokba és továbbmentek Kanadába ahol végül nem mormonok lettek hanem katolikusok.
-Térjünk vissza önre, vannak-e panaszai, a lába hogy van?
-Köszönöm jól, még mindig alkohollal kezelem a lábam (nadrág felhúz, visszerek megmutat) mert tudja ha itt bekenem alkohollal akkor azok itt (rámutat) egy láthatatlan vénán keresztül felszívódnak, a bőr kinyílik, beengedi az alkoholt, mmajd összezáródik és az alkohol belülről tisztítja le az ereket. Csak az a gond hogy este ha lefekszem nem tehetem egymásra a két lábam mert akkor reggelre összeragadna a bőr és ha sokat aludnék akkor végleg összenőne a két lábam. Aztán még iszom a napi 1.5 dl olivaolajat fokhagymával együtt, mert tudja a fokhagyma felelős az intelligenciáért minél többet eszik annál intelligensebb, az olivaolaj meg az érzelmi intelligenciáért felelős és ebben kell feloldani a frissen préselt fokhagymát. De a fokhagyma csak a ráadás a lényeg az olivaolaj. Amúgy rájöttem ám hogy az ember így idős korában mennyivel többet bír mint fiatalon, harminc éve meg nemt udtam volna inni napi másfél deci olivaolajat, hátigen, hozzáedződik az ember. Aztán meg be is szoktam kenni magam kókuszzsírral, mert ezek a bőrön keresztül eljutnak az agyba és védenek a káros sugárzásoktól, ilyenkor télen kevesebbet kenem magam, napi 1x elég, de nyárom 2-3x is kenem magam naponta.
-Az olivaolajon kívül mit eszik még?
-Háááát, anyám főz, ha főz, de ezek a mai nők nem akarnak egész nap a túzhely mellett állni, sokszor azt mondja fáradt és akkor nem főz, akkor melegíteni szoktam vlaamilyen készételt.
(elővesz egy gyerekeknek való jégkorszakos Diegós pezcukorka-adagolót és elkezd pezt enni)
-Az édesanyja elég idős....
-93 éves, nincs semmi baja, kicsit nagyothall, ennyi, aztán meg jön érte a taxi minden nap, megy bevásárolni aztán utána meg már nem akar főzni, de végülis nem tragédia ez sem mert akkor több olivaolajat iszom csak az a baj ezzel hogy sokba kerül. Tudja mi a különbség a különc meg az idióta között?
-Nem.
-A különcnek van pénze az excentrikus hülyeségeire, az idiótának meg nincs.
-Ön különc?
-Ugyammá, nincs nekem annyi pénzem.....azt tudja, ha Svédország nem támogatta volna a japánokat a harmincas években akkor a japánoknak eszükbe se jutott volna megtámadni Amerikát, akkor nem lett volna Pearl Harbor és akkor nem lett volna háború sem. Amúgy a világháborús Spitfire gépekkel halat is lehetett ám fogni, amikor a pilóták megéheztek akkor lebuktak a géppel a víz alá, kifogták a halat és egyből felhúzták a gépet hogy ne menjen be a víz a pilótafülkébe.....

Itt elvesztettem a fonalat......

7 megjegyzés:

 1. A fenti szöveg tartalma nagyon jó, akár a világ ezen feléről is írhatta volna valaki.

  VálaszTörlés
 2. Jaj Andi, ez nagyon ott van :)

  VálaszTörlés
 3. Mint Pestit igen, már hosszú évek óta.

  VálaszTörlés
 4. Nekem is nagyon tetszett :-))

  VálaszTörlés
 5. jaaaa, ne haragudj hogy nem ismertelek meg elsore andrea.buki@gmail.com

  VálaszTörlés