Grafomán hajlamaim eddigi megnyilvánulásai:

  • Keserű pirula
  • Ölelj át
  • Magyar orvos Ikeaországban

2010. június 11., péntek

Kittytámadás

Eddig csak hajcsatokon, hajgumikon, tányérokon, poharakon, szappanon, buborékfújón, pulóveren, nadrágon, pólón, pizsamán, mamuszon, sapkán, kesztyűn, kocsiillatosítón, színezőn, jégkrémesdobozon, memoryn, törülközőn kellett látnom. A tavaszi vásár óta (kb 3 hete) pedig egy nagy gázzal töltött Kitty is hozzánk költözött és ide-oda vándorol, egyszer a konyhában csekkolja amit főzök, másszor ha reggel kinyitom a szemem Kitty néz velem farkasszemeet, de volt már hogy fürödni is Kitty társaságában fürödtem. Most a bejárati ajtó mellett lebeg, a fejtetője vagy két méterrel a föld felett, bár az utóbbi napokban mintha kiccsit összébb ment volna.
Eddig ez még rendben is volna....elvégre Noémi odavan ezért a hájfejű macskáért és különösebben engem sem zavart mert hát nincs túl okos arca helókittinek, de összességében nem hullajtja a szőrét, nem karmol és főleg: csendben van.
Helókitti rönkszínháza azonban más. Ez a mese valami olyan mértékben pusztítja az agysejteket mint tették azt a német páncélosok a lengyel lovassággal annak idején.
Helükitti rönkszínházában SZinnamoroll nyuszi süt-főz, Pompompulin kutya hízik, Rosszbátszmáru aki valami pingvinszerű lény tépi a húrokat valamint villámcsapás áldozata lesz miközben az édességfát dézsmálja, hogy Májmelodi mit csinál azt pont nem tudom mert ő elég jellegtelen, Kitti meg kitti....
És ebben a mesében a társasjátékban gumikalapáccsal csapkodják egymás fejét, kajával dobálóznak, édességfára másznak, futópadon edzenek, súlyzóznak.....néha elgondolkodom milyen diagnózissal futott aki ezt kitalálta. Akármennyire is volt súlyos, bejött mert Noémi ezt is imádja. MOstanában nem Teletubbies megy meg Álmok kertje, hanem Helókitti rönkszínháza. Eddig is tudtam volna nemkevés feleletválasztós tesztet csinálni kisgyerekes szülőknek a mesefigurákból de most még tovább kellett bővítenek a látókörömet a rönkszínházzal. Ami hagyjén, de énekelnem is kell a bevezető zenét, hogy "helókitti játssz most velünk, helókitti úgy szeretünk, ha velünk vagy vidámabb az életünk" mert a főnökasszony rendelkezik és ha jót akarok magamnak (azaz nem akarok hisztit) akkor énekelek, ugyanúgy amikor a gyerekdalok dévédén a Hidló végén című dalnál. Ja nem mert ott táncoolnom is kell. Ezt valaki öt éve mondja nem hiszem el, hogy népdalokat meg kittit éneklek egy rámkötözött gyerekkel a nagyobb gyereknek és alapjában véve nem is bánom, mert a rönkszínház olyan amilyen, de Mémi csudaédes csudaokos kislány aki (mikor nőtt meg ilyen nagyra, szinte tegnap volt hogy őt vittem és keltem hozzá éjjelente) napról napra többet tud, Amira meg, ő meg tanul Mémitől,mert guvasztja a szemét a kittire, de úgy hogy még csuklani is elfelejt...valamire csak jó ez a japán szörnyeteg. Aki még mindig szebb látvány mint a Pókember.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése