Grafomán hajlamaim eddigi megnyilvánulásai:

  • Keserű pirula
  • Ölelj át
  • Magyar orvos Ikeaországban

2010. június 2., szerda

A hivatalnak packázásai

A bevándorlási hivatal a kéthónapos Amirával levelezget. Először hogy mivel anyja-apja feketeseggű bevándorló neki is regisztráltatnia kell a tartózkodási jogát. Engedély már nem kell, de a jogot be kell vésni a számítógépbe a személyi szám alá hogy a nagy testvér mindent lásson és rendnek kell lenni a matrikulába.
No ez eddig nem is volna baj, csak éppen útlevelet vagy más személyi igazolványt kell csatolni. Ilyen meg nincs neki lévén magyar bürokrácia és lassan őrlő malmok. Nem baj, a szülők már azt hiszik hogy rutinosak és egyszer ezt már végigcsinálták, nagy naivan beírják a kérvényező papírra, hogy útlevél folyamatban, majd küldik ha kész.
Erre postaforsultával jön a levél, hogy nem tudják a tartózkodási jogot bejegyezni mert nem csatolt útlevelet.
Hajaj.....vagy nem tudnak olvasni, vagy tudnak de nem tudják értelmezni amit olvasnak vagy egyéb kognitív hiányossága van az ügyintézőnek. Ugyanezt játszottuk el Mémivel két éve és akkor nem volt ebből semmi probléma. Persze ez is pár telefonhívás után derült ki amikor háromnegyed óráig hallgattam a kis éji zenét a telefonban valamint a szöveget, hogy "az ön ügye nagyon fontos a számunkra. ügyintézőink mindegyike jelenleg foglalt. ön a hetvennegyedik a sorban" És vártam és vártam ás vártam míg másfél óra után sikerült beszélnek az ügyintézővel. Két gyerekkel ez nem pálya így most írtam nekik egy levelet, hogy ugyan nézzék már meg milyen papírokat kérnek be mert ott rajta van minden info amit kérnek és ha ez nem elég akkor telefonáljanak a magyrországi aktatologató kollégáiknak és sürgessék meg őket de ne a gyerekemet vegzálják mert azt nem szeretem.
Különben is mit keménykednek kéthónaposokkal, mit csinálnak vele, felrakják a repülőre és kitoloncolják?
Mert ez nem megy azokkal se akiket egyenként felraknak a gépre hogy hazamenjenek és a következővel jönnek is vissza. Megjegyzem ők felnőttek, jogtalanul tartózkodnak itt, segélyből élnek. Amira szülei meg olyan marha balekok hogy mindezt finanszírozzák az adójukból.
Hogy ott szakadna rá az ég erre az egész impotens hivatalra ahol van....

2 megjegyzés:

  1. És azt nem csodálkoznak el ,hogy egy 2 hónapos ,hogy tud válaszolnia leveleikre?

    VálaszTörlés
  2. Nemtom....szerintem nem tul okos az ugyintezo. Most varom a kiutasitast hogy idehivhassam az amnesty internationalt. Tiszta hulye ez a migrationsverket.

    VálaszTörlés