Grafomán hajlamaim eddigi megnyilvánulásai:

  • Keserű pirula
  • Ölelj át
  • Magyar orvos Ikeaországban

2011. május 16., hétfő

IOBHC azaz idejét okosan beosztó háziasszonyok klubja

Egyelőre még nem alakult meg a klub csak tervezem. Egyelőre nekem is van még mit tanulnom. Alapdolgokat pl nem vasalás (minek, úgyis gyűrött lesz) félhomály (hogy ne látszódjon a kosz), mosogatógép, konyhamalac (40 kilós, egy hibája van nagyon szőrös) most nem tárgyalnék. Teszteltem viszont egy zseniális ötletet, nevezetesen kaja háázhoz szállítást. Nem, nem kész kaja, hanem alapanyag. Egy dietetikus csajszi állítja össze a recepteket, nincs fakszni, mindent vagy semmi van, mert van benne minden, hús, rák, zőccség, glutén, ami kell. Heti öt napra való kaja elvileg 4 nem túl nagy étkű embernek. Ami a valóságban annyit jelent, hogy két felnőtt két gyerek.
De hogy is történik mindez? Interneten beregisztrál az IOBH vagyis az Idejét Okosan Beosztó HÁziasszony, majd hétfő este szépen kényelmesen kinyitja az ajtót amikor a fiatalember kiemel két zacskó nyersanyagot a kisteherautóból. Egyikben a hűtenivaló a másik a nem hűtős. A két nagy természetesen újrahasznosítható papírzacskó tartalmazza a heti menázsit. Kis receptfüzet is van hozzá, itt van csoportosítva hogy melyik ételhez melyik hozzávaló szükségeltetik, (gyk betűkóddal A,B,C,D,E) és csoportosítja nehézségi fok szerint. Egy valamennyire gyakorlott háziasszony mint pl az én férjem a közeepes nehézségi fokra azt mondá hogy ez elég egyszerű, ebből azért némileg kikövetkeztethető, hogy nem túl bonyolult az elkészítésük. Van molyolósabb is, azt érdemes péntek estérre hagyni, na ja, ha éppen nem dolgozik az ember szombaton. Az ötlet felételezi hogy az IOBH alapdolgokat pl só, cukor, tej, olivaoilaj tart otthon. Viszont hogy az IOBH-t ne érje meglepetés, a szállítás előtt két nappal emailben elküldik neki a heti menüt a kis listával, hogy jó ha tart otthon pl borsot, mert szükség lesz rá.
Nagybevásárlás kilőve, "mitfőzzekahétennincssemmiötletem" agyalás kilőve. (én személy szerint ez utóbbinak örülök a legjobban)
Megmarad a kísérletez és az alkotás öröme, megtanul az ember egy csomó új dolgot pl fagyasztott rákot pucolni. Marad ideje kis IOBHK-kitúzőket tervezni amin egy krumplihámozógép található mint az IOBH egyik legjobb barátja :)))))

2 megjegyzés: