Grafomán hajlamaim eddigi megnyilvánulásai:

  • Keserű pirula
  • Ölelj át
  • Magyar orvos Ikeaországban

2010. október 31., vasárnap

Doktor Mémi

"Amirának fáj a hasa (Amira éppen fosik, ha 15x nem nyomott ma akkor egyszer se) de nem baj majd az anya meggyógyítja, mert az anya doktor néni" és aki ezt mondta az még nincs három éves. Hihetetlen miket tud.
Most éppen a doktor nénis időszak van, elkommunizálta a fonendoszkópomat és azzal hallgatjuk a macit (ugyan a lábát, meg a kezét, nem a mellkasát vagy a hátát, de ez végülis mindegy) aztán kap ragtapaszt mert " a maci kiesett a helikopterből és megütötte a kezét mert nem volt rajta ejtőernyő" és akkor azt mondjuk a macinak hogy gyógyulj meg és akkor ő meggyógyul.
Eleinte kicsit paráztam hogy tönkreteszi a sztetómat mert ugyan több mint tíz éves de jó sok pízbe volt, de nem, vigyáz rá, ha néha kezdene vadul hallgatózni akkor meg jön az ultimátum, hogyha nem adja ide a sztetót akkor nem játszunk doktornéniset és ez eddig mindig bevált.
Amikor sétálunk, akkor ott megyünk el a rendelő előtt, és elhangzik hogy "az a doktor néni háza" aki doktor néni nem doktor, hanem a körzeti nővér, de üsse kő, nem kukacoskodok és nem javítom ki. Az ovi pedig óvó néni háza. A mi házunk pedig a Mémike háza csak a miheztartás végett.
Amellett hogy Mémike ilyeneket mond, néha fogja magát és elkezd magának svédül magyarázni. Hogy megnézi a könyvet. De a legjobb a "kom ide anya" ez a gyere ide anya, illetve a "vänta lite Kis Hami" azaz várj egy kicsit Kis Hami. Ez a vänta lite teljesen és tökéletesen svédül hangzik úgy ahogy annak kell, a hangsúly ott van ahol lennie kell és ilyenkor sokadszor elgondolkodom rajta hogy milyen csodálatos az agyuk ezeknek a gyerekeknek hogy ragad rájuk az idegen nyelv mint a kosz.
És hogy mitől KIs Hami a Kis Ami? Valószínűsítem hogy a Hami nevű hupikék törp adta az ihletet, mert a kis Ami csak úgy lóg a levegőben annak nincs értelme, na de a Hami az mindjárt más, olyan nevű törp létezik. De legalább rímel, mondtam is neki hogy figyi Mémi, nekem két kislányom van a Mémi meg a Hami. Naná hogy kijavított hogy Kis Mémi meg Kis Hami....
Nem is rossz, doktor Kis Mémi :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése