Grafomán hajlamaim eddigi megnyilvánulásai:

  • Keserű pirula
  • Ölelj át
  • Magyar orvos Ikeaországban

2009. december 24., csütörtök

Hordozásról ismét

Az a képekből kiderült, hogy rózsaszín és minta minden mennyiségben jöhet! Egy ideig abban a téveseszmében leledzettem, hogy a pasztellszínű kendők szebbek, aztán megvilágosodtam és rájöttem, hogy azok is szépek, meg az élénk, harsány színűek is. Meg aztán nincs mindig kedvem a piroshoz, olyankor (ritkán) jó egy visszafogott zöld vagy éppen sötétkék.
És hogy miért is hordozzunk?
Itt szedtem össze, ez a könyvrészlet. Ennél jóval több lesz benne, csak olyan nehéz kivárni mire elkészül:

-A hordozott gyermekek kevesebbet sírnak, a Pediatrics szerint a hordozott gyerekek 43%-kal kevesebbet sírnak napközben, éjjel pedig 51%-kal.
-A gyermek vidámabb és nyugodtabb, mint nem hordozott társa
-Hordozáskor állandó fizikai kapcsolat van a szülő és gyermeke között. A gyermek érzi a szülő testmelegét és illatát, közelről hallja a hangját és a szíve dobogását is. Ez utóbbit még magzatkorából ismeri. Nem lehet becsapni, egy mesterséges szívhangot utánzó babahinta sem ér fel a szülő igazi szívhangjával
-A szülő is megnyugszik, ha gyermeke nyugodt, valamint a hordozás elősegíti a szülő gyermekéhez való kötődését is.
-Egy babaerszényben vagy karikás kendőben könnyűszerrel lehet szoptatni is miközben a szülő keze szabadon marad
-A gyermek hordozása kiváló lehetőséget nyújt az apának, hogy kapcsolatot alakítson ki a gyermekével
-Egyszerűbb a tömegközlekedés, utazás és a kirándulás is. Ha repülővel utazol és feladod a babakocsit, utána még jó idő eltelik az indulásig lehet, hogy sokat is kell gyalogolni a gépig, ez esetben felbecsülhetetlen értékű lehet egy hordozó.
-Semmi sem korlátozza az előrehaladásod, útfelbontás, kátyús út, mozgólépcső, szűk ajtók, kisebb butikok nem jelentenek kihívást, még erdei ösvényen is gond nélkül sétálhatsz
-A legtöbb gyerek könnyen elalszik a kendőben. Várd meg míg elég mélyen alszik, utána ha akarod le tudod venni a kendővel együtt.
-A kendő a fentieken túl használható takarónak, véd a nap ellen, és ha nincs babaszék az étteremben akkor a kendővel a nagy székhez erősíthető az izgő-mozgó gyermek. Egyedül azért ne hagyd, lehet, hogy a te gyermeked a jövő szabadulóművésze.
-Jobban érzed te is magad.Több dologra lesz időd és közben a gyermeked sem szenved hiányt.

1 megjegyzés: