Végy 25 g élesztőt, morzsold el 2.5 dl meleg tej 2 dl olvasztott vaj és 0.5 g sáfrány keverékében. Kis cukor jót tesz a keveréknek. Várd meg amíg az élesztő elkezd dolgozni, akkor tégy hozzá 0.25 teáskanál sót, 2 dl kristálycukrot, 1 tojást és 8 dl lisztet. Dolgozd össze, majd ha pizzatészta állagú lett, akkor keleszd lefedve kb 40 percig. Nekem több mint egy óra alatt kelt a duplájára, de nálunk a hőmérő alulról közelíti a 20 fokot. Ha megkelt, nyújtsd 0.5-1 centi vastagra a tésztát egy belisztezett deszkán, majd késsel vagdosd fel és különféle alakzatokat lehet belőle formálni. Sütőpapírra, tepsibe helyezve letakarva megint kel 20-40 percet. Ezután felvert tojással kend meg és díszísd vízbe áztatott mazsolával. 250 fokon 6-8 perc alatt süsd aranyszínűre. Edd meg jó étvággyal. :)
2009. december 12., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése